Sandnesposten: imove vil revolusjonere alt

Sandnesposten tyr til store ord når de beskriver imove sin tjeneste som nå rulles ut på Jæren!

Hvordan
fungerer det

Artikkelen ble publisert på Sandnesposten sine websider 17.januar. (Link til artikkel)

--

Ny utleietrend har kommet til Sandnes-regionen: – Vil revolusjonere alt

Denne gjengen har kommet til regionen for å gi økt konkurranse i bilutleie-bransjen. F.v. Medgründerne Gunnar Birkenfeldt og Hans Kristian Aas Foto: Imove

Etter en eventyrlig vekst i 2020 forbereder nå det bergenske teknologiselskapet Imove seg på en videre vekstbølge i 2021 – både i Norge og i utlandet. Men aller først står Stavanger og Sandnes for tur.

Tekst: Daniel Skutle Ulloa

NÆRING: Tross korona har gründer Hans Kristian Aas og medgründerne Gunnar Birkenfeldt lyktes med sitt selskap Imove i 2020. Bedriften har satset på bilabonnement, der man har mulighet til å leie biler for en fast sum i måneden uten bindingstid. De har også gått for en såkalt grønn linje der de kun tilby elbiler.

Åpner opp i regionen

Det bergenske selskapet Imove ble etablert i 2018 som et innovasjonsprosjekt for å møte endringene i bilbransjen. Etter to gode år har nå selskapet satset i Oslo og Trondheim – nå har Imove nettopp åpnet i Sandnes-regionen.

– Vi har nå 600 biler på plattformen vår. Vi åpnet nylig opp i Trondheim, nå utvider vi for fullt i Sandnes og Stavanger. Bilabonnement er et ganske nytt konsept som er et rimeligere alternativ til å eie og leie bil, sier administrerende direktør i Imove, Hans Christian Aas til Sandnesposten.

Han legger også til at et bilabonnement gir den samme forutsigbarheten som om man skulle ha leaset en bil.

– Vår ambisjon er å tilby en ny, enklere og mer bærekraftig måte å ha bil på: Et bilabonnement gir de samme økonomiske forutsigbarheten som leasing, men med frihet til å bytte bil, eller avslutte abonnementet når som helst. I prisen inngår alt fra forsikring og service til reparasjoner og dekkskift – og som eneste leverandør tilbyr vi også brukerne ubegrenset kilometer og ti dager hyttebil inkludert i abonnementet, forteller Aas.

Faksimile fra Sandnesposten 17.november 2020

Revolusjonerende

Bedriften skriver på sine sider at de blant annet mener at bilabonnement er fremtiden å ha bil på. Med 30 prosent månedlig vekst i Imove-tjenesten gjennom våren og sommeren er Gunnar Birkenfeldt, en av gründerne i Imove, overbevist om at nordmenn er i ferd med å vise et helt nytt atferds- og kjøpsmønstre.

– Det som er i ferd med å skje der ute nå, vil revolusjonere alt man forbinder med tradisjonelt eierskap av bil. Vi i Imove kaller det next level ownership. Et bilabonnement hos Imove er i stor grad et livsstilsvalg. Stadig flere begynner å innse at det ikke gir noen mening å binde seg opp til flerfoldige hundretusener i bilen, en gjenstand som statistisk sett står stille 96 prosent av tiden. Ville du kjøpt huset du bor i, hvis du bare skulle bo der 14 dager i året? spør Birkenfeldt retorisk.

– Hvorfor akkurat denne regionen?

– Imove har en spesiell relasjon til Rogaland. Både Hedin Automotive og DSD er på eiersiden i Imove, og har vært verdifulle støttepartnere på reisen vår. Nå har vi brukt Bergen og Oslo for å lære hvordan man tilbyr en helt ny hverdag med bil, og den læringen skal vi nå ta i bruk når tjenesten lanseres i de neste byene. Det betyr også en del for oss å være en vekstbedrift som ansetter lokalt i krevende tider for næringslivet, avslutter Aas.

Finn din bilFinn din bil

Flere nyheter

Hvordan
fungerer det