Pressemelding: imove lanserer Sveriges første bilabonnement for elbiler

Lanseringen av imove i Sverige markerer det første steget i imoves internasjonale ekspansjon

Sverige får sin første abonnementstjeneste for elbiler. Eller prenumeration, som det heter i Sverige

Hvordan
fungerer det

Bergen / Stockholm 17.02.2021

Imove går internasjonalt etter suksess i Norge – lanserer Sveriges første bilabonnement for elbiler

Lanseringen av imove i Sverige markerer det første steget i imoves internasjonale ekspansjon og innebærer også at Sverige får sin første abonnementstjeneste av elbiler. Eller prenumeration som det heter i Sverige.

Fra venstre: Hans Kristian Aas (co-founder og CEO), Jennifer Einarsen (Head of International Expansion) og Gunnar Birkenfeldt (co-founder og CPO).


Lansering i Sverige

Den 17 februar lanserte Imove den første bilabonnementstjenesten i Sverige. imove håper at elbiler tilbudt på abonnement, uten oppstartsavgift og bindingstid, vil bidra til å akselerere elbilveksten i Sverige. Abonnementstjenestene starter i første omgang opp i Stockholm og Uppsala og har som mål å ha 700 biler i tjenesten innen utgangen av 2021.

For å lede satsingen i Sverige har imove fått med seg mobilitetsentreprenøren Magnus Engervall, som i 2011 startet Sveriges først bildelingstjeneste (nå snappcar.se). De siste tre årene har han vært Innovation Lead for Skoda Auto Digilab i Praha, Tsjekkia.  

Magnus Engervall, Country manager i Imove AB, Sverige
“På samme måte som Spotify og Netflix revolusjonerte musikk og filmindustrien, kommer bilabonnement til å revolusjonere bilbranschen. Bilabonnementets fleksibilitet og enkelhet kommer til å utfordre privat eierskap av bilen kraftig de kommende årene”
Magnus Engervall, Country manager i Imove Sverige


Internasjonal Ekspansjon

Bilabonnement som tjeneste opplever sterkt økende popularitet internasjonalt og fremtredende konsulentbyråer som McKinsey og Accenture estimerer at bilabonnement kommer til å utgjøre 20-25% av alle nyregistrerte biler allerede i 2025. Etter å ha opplevd god respons i Norge er det derfor naturlig å utvide tjenesten til nye europeiske markeder – hvor Sverige er første land i rekken. Den siste tiden har imove arbeidet med å analysere modenheten i en rekke land i Europa, og jobber nå med å modne konseptet for utvalgte land og markeder.

”Vi er veldig glad for å endelig kunne lansere imove i Sverige. Dette markerer startskuddet for imoves internasjonale ekspansjon. Vi ser en stor etterspørsel etter bilabonnement i hele Europa og håper i tiden fremover å kunne se mange imove-biler på veiene i flere land.”
Hans Kristian Aas, CEO i Imove
“Vi har gått metodisk til verks for å planlegge den internasjonale ekspansjonen av imove - fra analyse og kvalifisering av potensielle markeder til å tilpasse verdiforslaget etter lokale forhold. imoves rammeverk kalles internt i selskapet for ‘Country-jumping methodology’. Det er betryggende å se hvordan det som kan føles som et helt univers i Norge så enkelt lar seg flytte til nye land og markeder ved hjelp av metodikken. Vi er overbevist om at vi er godt rustet til å lykkes med imove i våre neste satsningsområder.”
Jennifer Foldnes Einarsen, Head of International Expansion i Imove
Med en heldigital kundereise kan svenskene nå bestille bilabonnement rett fra sofaen

Suksessår i Imove

Imove har i de tre årene etter oppstart gjort suksess i Norge og har per nå over 800 elbilsabonnementer på alt fra småbiler som Volkswagen e-up og BMW i3 til større biler som Tesla Model 3 og Polestar 2. Elbilabonnement tilbys nå i de største byene i Norge; Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim. 

”Bilbransjen gjennomgår nå en total strukturell endring - på rekordtid, der kunder tilbys problemfri tilgang til bil uten noen forpliktelser. Det er beundringsverdig at trendene vi spådde i 2018 nå realiserer seg i bransjen. Adopsjonen av mer miljøvennlige biler, nye distribusjonsmodeller, delingsøkonomi og teknologiutvikling er blant trendene som påvirker bil- og transportbransjen.”
Gunnar Birkenfeldt, co-founder i Imove

Om Imove 

Det Bergensbaserte oppstartsselskapet har siden høsten 2018 lansert tjenester for bilabonnement og Software-as-a-Service (SaaS). Imove tilbyr kunder frihet, forutsigbarhet og fleksibilitet gjennom abonnement på elbiler. Kunden kan når som helst pause abonnementet, bytte bil eller avslutte abonnementet. Imoves tekniske plattform benyttes i tillegg av flere store kunder, blant annet bilprodusentene Toyota og Lexus. imove ble startet som et innovasjonsprosjekt mellom NEW (https://new.no) og Frydenbø (https://frydenbo.no), for å møte endringene i bilbransjen. Hans Kristian Aas og Gunnar Birkenfeldt er medgründerne som har utviklet selskapet fra starten.

Besøk imove sin svenske tjeneste her.

Kontaktopplysninger

Hans Kristian Aas
hans@imove.no
+47 920 56 108


Gunnar Birkenfeldt
gunnar@imove.no
+47 47000072

Volkswagen ID.3 er en av modellene som nå tilbys på bilabonnement i Sverige


Finn din bilFinn din bil

Flere nyheter

Hvordan
fungerer det