Livsstil: Trond trengte en quick-fix. Har nå vært bilabonnent i et år

BERGEN: - Jeg syns det er absurd at alle skal ha hver sin bil som står mest i ro og fyller opp gatene.

Hvordan
fungerer det

Trond mener det er på tide å tenke annerledes rundt bilhold, og håper å bidra selv til den nytenkingen han etterlengter.

Hva trenger du bil til i hverdagen? 

All den småkjøringen!

Jeg er så heldig at jeg kan gå til og fra jobb – når jeg ikke sitter på hjemmekontor. Det jeg bruker bilen til er alle småturer rundt omkring i Bergen: til og fra barnehage, butikken, svømmehallen; alle de hverdagslige tingene man trenger bilen til.

Hvordan har bilholdet vært før?

Jeg pleide å eie en bil før, og jeg likte det ikke i det hele tatt.

Bilen jeg hadde passet bra da jeg var i turnus og fartet rundt i Sogn og Fjordane; stor diesel-motor og piggdekk stod seg godt til lange distanser i all slags vær. Men da jeg flytta til Bergen endret både omgivelsene og behovene mine seg, og alt som var bra ble plutselig helt feil: Hver gang jeg kjørte over Danmarksplass følte jeg at jeg bidro til luftforurensningen som hvert år er et problem i Bergen.

Generelt var det bare stress å eie bil: å måtte levere den på service, å skifte dekk, bare å måtte fylle tanken. Det var alltid noe feil, og sånt tar bestandig opp så mye tid.

Les også: Bilabonnement tilpasset din livsstil

Hva er din imove story; Hvordan ble du abonnent? 

Jeg ble påkjørt av en lastebil, og over natten kunne jeg plutselig ikke bruke bilen min lenger.

Det er ikke noe uvanlig situasjon; hvis bilen for eksempel må på verksted, blir du brått stående uten bil. For meg var behovene for all småkjøring fortsatt de samme selv om jeg stod uten bil, og da ble imove en rask løsning som ble permanent.

Nå har jeg holdt på med dette i et års tid.

Les også: Livsstil: Tone-Lise fant den perfekte bilen på abonnement

Hvilken bil kjører du?

Jeg begynte med en e-up som funket helt greit en god stund, men etter hvert ble rekkevidden på den for kort for oss, så jeg byttet inn i en BMW i3.

Jeg ser veldig mange i3-er i Bergen, og det skjønner jeg godt; den er perfekt til bykjøring, har god rekkevidde og passe med plass. Vi har to barn og to barneseter, så hvis vi har handlet mye på butikken fyller vi gjerne opp hele bilen, men det funker veldig bra.

Hva er det beste ved bilabonnement?

For meg handler det om at noen andre tar seg av selve bilholdet; alt med forsikring, service, oppbevaring og skifte av dekk fikses av noen som kan dette bedre enn meg. Det setter jeg veldig pris på.

Generelt er jeg veldig positiv til bilabonnement: Å få redusert antall biler, og tenke nytt rundt bilhold der man tidligere kjøpte en bil som skulle fylle alle funksjoner. Jeg er selv et perfekt eksempel på noen som har kjørt rundt med hengerfeste og skiboks som kanskje ble brukt én eller to ganger i året. Det er helt unødvendig.

Da gir det mer mening å ha en liten el-bil som dekker hverdagsbehovene, og i tillegg ha tilgang på større bil til de få gangene man trenger det.

Kommer du til å eie bil i fremtiden?

På mange måter er det helt absurd at alle har hver sin bil som ofte bare står og fyller opp gatene. Jeg håper å bidra til litt nytenking om bilhold, og ser ikke for meg at jeg kommer til å kjøpe bil igjen.

Les også: Hva bruker du egentlig bilen til?

Finn din bilFinn din bil

Flere nyheter

Hvordan
fungerer det