Livsstil: Tradisjonelt bilhold funket dårlig for Karsten

Bare bilabonnement gir ham den fleksibiliteten han trenger i sin hverdag.

- Egentlig har jeg hatt behov for imove siden jeg var 20 år.

Hvordan
fungerer det

Hvordan passer bilen inn i hverdagen din?

De siste tre årene har jeg bodd i Oslo, men kjørt mye til og fra Bergen. I tillegg har jeg flytta innad i Oslo, og bor også mye på en hytte midt imellom, så det har tidvis vært mye frem og tilbake, og hvor jeg har bodd ut av en bag.

Altså er jeg mye på farten og flytter mye rundt på meg. Derfor har også imove vært helt nydelig: Det åpner for at jeg kan ha bil når jeg trenger det, og bli kvitt den kjapt når jeg ikke trenger den lenger. Jeg kan bruke en imovebil i to måneder når jeg skal være i Bergen for eksempel, og så kan jeg bare levere den tilbake når jeg skal til Oslo igjen.  

Les også: Bilabonnement tilpasset din livsstil

Jeg har vært abonnent siden imove startet opp, fordi de fylte et behov jeg allerede hadde hatt en stund: De siste tre årene har livet mitt vært veldig fleksibelt, og da passet det perfekt at imove også er det – Det ble en god match. 

For det er i grunnen årsaken til at jeg bruker imove i stedet for en bildelingstjeneste; det blir fort så mye styr å måtte finne en bil når man plutselig har behov, når man med imove kan få en bil som står utenfor døra i de periodene jeg trenger det. Det blir mer som å eie egen bil, og det funker best for meg. I tillegg er det veldig behagelig å slippe å måtte forholde seg til, og stresse med eventuelle overkjørte kilometer og prispåslag. Det er et viktig aspekt ved dette. 

Har du eid bil før?

Ja, det har jeg. I utgangspunktet er jeg veldig bil-glad; jeg liker bil, men jeg har vært bileier og syns det var helt forferdelig.

Jeg var en av dem som kjøpte bil og innså at "jeg hater jo dette", og solgte bilen; to måneder etterpå innser jeg at jeg må jo ha bil, så jeg kjøpte ny bil, og så hatet jeg det igjen.

Det er ikke noe nytt: I grunnen har jeg egentlig hatt behov for imove siden jeg var 20 år.

Les også: Hvorfor vil du fortsatt eie bilen din? 

Hvilken bil kjører du?

De tre siste rundene med imove har jeg hatt samme bil, og det har vært en BMW i3, det er også den bilen jeg har nå, men jeg har vært innom en Tesla også.

I en perfekt verden kunne jeg tenkt meg å bytte enda mer: Hvis jeg hadde fått det som jeg ville, hadde jeg hatt en i3 om sommeren og en annen bil med litt mer plass og større bagasjerom på vinteren. Den muligheten ser jeg for meg at de vil komme med etterhvert. 

Hva er det beste ved bilabonnement?

Den store verdien for min del er at jeg kan skru det av og på. I begynnelsen hadde jeg nesten dårlig samvittighet fordi jeg bare hadde bil i en måned eller to. Samtidig er det nettopp den fleksibiliteten som er helt avgjørende for meg. 

Jeg ønsker ikke eie en bil, fordi det betyr at jeg er forpliktet til kostnadene, og jeg må jobbe for å få den solgt, hvis jeg må selge den, og det er bare for mye styr som jeg ikke trenger i livet mitt.

Kommer du til å eie bil igjen?

Nei, så lenge imove har de bilene jeg trenger til enhver tid, kommer jeg til å fortsette å bruke dem.

Finn din bilFinn din bil

Flere nyheter

Hvordan
fungerer det