Livsstil: Tone-Lise fant den perfekte bilen på abonnement

TRONDHEIM: Etter lang tid med to eldre biler - også kalt pengesluk - i garasjen, så Tone-Lise seg lei av økonomiske overraskelser.

Hvordan
fungerer det

- Bilabonnement har gjort at bilen ikke lenger er et bekymringsmoment i hverdagen.

Hva trenger du bil til i hverdagen? 

Til vanlig kjører jeg til og fra jobben, og siden både jeg og sønnen min holder på med mange fritidsaktiviteter, kjøres det også en del småturer hit og dit; til bordtennis, marka og til skitrekket.

Da funker det utrolig bra med en liten el-bil.

I tillegg kjører jeg mye for å besøke foreldrene mine i Grong, som jo er en 20 mils kjøretur unna, men det funker bra med et ladestopp i Steinkjer.

Det var dessuten veldig viktig for meg at jeg kunne øvelseskjøre med bilen. For når yngstemann nå skal ta førerkort, var det helt avgjørende. 

Les mer: Hva bruker du egentlig bilen til? 

Hva er din imove-story; hvorfor ble du kunde? 

Jeg pleide å eie to eldre biler, men med tiden endres jo familiebehovene; vi trengte ikke lenger to biler, og den ene ble bare stående i ro.

Da hjalp det ikke at begge bilene også var noen pengesluk. Det var alltid noe feil og de trengte konstant oppfølging med service og/eller verksted; generelt medførte de store og uforutsette utgifter.

Det ble bare for mange ulemper med bilen: De ble en konstant bekymring, og jeg savnet en enklere løsning.

Hvilken bil har du nå?

I utgangspunktet bestilte jeg en MG, men innså raskt at jeg ikke hadde behov for en så stor bil, og byttet derfor til en SKODA Citigo.

Citigoen passer meg helt perfekt; den er liten, men har samtidig plass til det jeg trenger, både "de vanlige" passasjerene, og alt av fritidsutstyr. Det funker jo spesielt bra når du også har tilgang på en større bil, dersom det skulle trengs.

Å få teste ut at bilen faktisk passet inn i min hverdag var veldig bra – for nå gjorde den jo ikke det i første omgang! Med andre ordninger, som leasing, hadde jeg fort vært forpliktet til en bil jeg ikke ville ha i en lang periode. Med imove kunne jeg bare bytte – helt gratis.

Les mer: Bilabonnement tilpasset din livsstil

Det beste ved bilabonnement?

Med en egenandel på 4000,- har jeg en stor trygghet i at kostnaden ikke går nevneverdig opp, selv om det skulle skje noe.

Nå trenger jeg ikke bekymre meg over en rar lyd, eller at det snart er på tide med dekkskift; nå ringer jeg bare Marius (red.anm.: Urban Ninja i Trondheim)!

Han er nesten for serviceorientert: alltid tilgjengelig på telefon eller chat. Og at han strekker seg langt for å hjelpe, gjør at jeg ikke føler meg alene om bilholdet.

Jeg var lei av å gå og bekymre meg over feil og høye utgifter. Nå forholder jeg meg til en fast månedssum, noe som gir meg økonomisk forutsigbarhet, og bilholdet er ikke lenger noe jeg tenker så mye over i hverdagen – og det er i alle fall ingen bekymring.

Kort oppsummert:

Det er alltid dine behov som står i fokus, og som tilbudet tilpasses etter.

Kommer du til å eie bil igjen?

Nei.

Jeg har vært inne på tanken om å kjøpe meg bil igjen i fremtiden, men etter at jeg startet med imove går jeg nok ikke tilbake. Nå har jeg ingen planer om å kjøpe bil igjen – Det har jeg jo ikke behov for.

Finn din bilFinn din bil

Flere nyheter

Hvordan
fungerer det