Livsstil: For Stig er imove perfekt til firmabil

BERGEN: Som nyoppstartet selskap kan det være vanskelig å binde opp nok kapital til å kjøpe firmabil - flere ser til abonnement som løsningen.

Hvordan
fungerer det

Hvordan bruker du bil i hverdagen? 

Som oppsøkende selger er jeg vanligvis (i alle fall utenfor Korona-tiden) mye ute på kundebesøk og er derfor også avhengig av å ha bil i hverdagen til jobb.

Hvordan har bilholdet vært før?

Jeg har eid bil før, og det er litt sånn at plutselig kommer det for eksempel en verkstedregning, eller du må inn og sjekke og endre forsikringen for å få bedre vilkår. Det er generelt mye å tenke på når du eier bil selv.

Og bilkostnadene er de samme når du abonnerer – uansett – mens hvis du eier bil vil det kunne være store forskjeller i bilkostnaden fra måned til måned; om du er uheldig eller om noen kjører borti deg, blir det fort dyrt de månedene det må gjøres noe med bilen. Ikke minst er det tidkrevende. Skjer det noe med imove-bilen kan du bare levere den inn og få en annen bil mens du venter – da trenger du ikke tenke på noe av det.

Les også: Livsstil: Tradisjonelt bilhold funket dårlig for Karsten

Hva er din imove story?

Jeg ble abonnent gjennom selskapet jeg driver sammen med en partner; vi var nystartet og selv om kredittscore-en vår var god og alt sånn, hadde vi ikke nok likviditet til å kunne finansiere å kjøpe en bil. Da var imove et godt alternativ.

Jeg og forretningspartneren min har drevet selskap sammen siden 2014, og har også tidligere leid bilder heller enn å eie, også før imove kom på banen. For før dette igjen pleide vi å eie bilene, og det å kunne slippe å binde opp masse kapital og låne seg opp store summer - at man heller kan ha en løpende avtale der man kan si opp når man vil - er helt perfekt. For eksempel pleide vi å abonnere på en e-Golf, men da XPeng ble tilgjengelig for bare 2000kr mer i måneden – og vi kunne få tre ganger så lang rekkevidde og dobbelt så mye plass - så var ikke det et vanskelig valg å ta!

Hvordan trives du med XPeng-en?

Det er alltid spennende å prøve en ny bil! På mange måter får du en følelse av å sitte i en mye dyrere bil enn det du gjør: Du merker at det er høy kvalitet, interiøret er fint, og sønnen min syns den er spesielt veldig kul med panoramatak. Mormoren min kalte den også et romskip, noe jeg er tilbøyelig til å være enig med henne i.

Det er også interessant at siden vi fikk denne bilen i desember, har jeg ikke sett en eneste på veiene i Bergen, og jeg er mye ute og kjører, så det er litt også litt kult og fascinerende.

Les også: Nykommeren XPeng er endelig her! 

Hva er det beste ved bilabonnement?

Det beste er forutsigbarheten, og ikke minst friheten: den friheten du har i å kunne bytte bil eller avslutte når som helst.

For hvis du har lyst å bytte bil og du eier den selv vil du enten få lav innbytteverdi, eller så må du bruke fryktelig mye tid og energi på å selge den på FINN. Med imove kan du bare oppgradere til en finere bil og så lider du ikke noe verditap av den grunn.

Kommer du til å eie bil i fremtiden?

Sånn som ting er nå så tror jeg ikke det, nei.

Det er jo også interessant at det stadig er flere som følger i imove sine fotspor nå; at det dukker flere aktører og blir flere alternativer å velge i, tror jeg kommer til å gjøre at bare flere og flere folk kommer til å abonnere på bil i stedet for å eie i tiden fremover.


Finn din bilFinn din bil

Flere nyheter

Hvordan
fungerer det