imove bestiller 322 biler fra Møller Bil

Etter en eventyrlig vekst i 2020 forbereder imove seg nå på en videre vekstbølge i 2021.

Storbestilling på 322 biler fra ŠKODA

Hvordan
fungerer det

I løpet av 2020 har imove opplevd kraftig vekst. For til tross for at en god del kunder sa opp abonnementet sitt da Covid-19 sendte alle på hjemmekontor, strømmet enda flere til tjenesten da samfunnet åpnet opp, men kollektivtransporten fortsatt var begrenset. Veksttakten gjennom koronaperioden lå på 24% hver måned, noe som selvfølgelig var svært gledelig, men som også skapte utfordringer. Den raske veksten, kombinert med stengte bilfabrikker rundt om i verden, førte til at selskapet nesten gikk tom for biler i juli. Derfor holder selskapet nå fullt fokus på at videre vekst inn i 2021 ikke skal hindres av bilmangel. 

Eirik Skogrand fra Skoda Møller Bil Åsane og imove sin driftssjef Simen Bones signerte en storavtale i august.

Daglig leder i imove, Hans Kristian Aas, spår at det kommende året vil kreve tusenvis av biler, som selskapet i disse dager jobber for å få tak i. Til nå er det blant annet bestilt inn større partier BMW i3 fra Bavaria Norge, Peugeot e-208 og 2008 fra Bertel O. Steen i tillegg til småbilene SEAT Mii og ŠKODA Citigo fra Møller Bil.

- Denne typen småbiler er litt som melk og brød i tjenesten; de er rimelige, små i størrelsen og har god rekkevidde. Dermed får du flere behov dekket i abonnementet: både den smidige og grønne bybilen som du trenger til hverdagen, og i tillegg har du tilgang på hyttebilen til de gangene du trenger noe større, sier Aas.

Nå endte vi opp med litt over 300 biler fra Møller denne gangen, faktisk forsøkte vi å kjøpe et parti på 50 stk SEAT Mii også, men til slutt valgte de å ikke la oss kjøpe de, forteller Aas.

En komplementærtjeneste for nybilbranjen.   

I starten av september kunne dermed Møller Bil sin avdeling i Åsane fortelle at august ble rekordmåned for salget av ŠKODA, med 128 modeller solgt. Dette skyldtes til dels en storkontrakt med imove. I ettertid har selskapet lagt inn enda en storbestilling, slik at det nå totalt er bestilt 322 nye elbiler fra Møller. Bilene blir levert fra desember og utover på nyåret.

Den første av totalt 33 trailere med nye CITIGOe iV på vei til nye imove kunder.

- Nå utgjør Møller sine bilmodeller en betydelig andel av totalflåten vår. Vi hadde større partier Volkswagen e-Up og e-Golf fra før. Det vi ser er at mange kunder foretrekker å ha abonnement hos oss, da det åpner for fulldigital bestilling og et godt utvalg av en hel mengde attraktive elbiler, sier Aas og fortsetter: 

- På denne måten blir imove et komplimentært verktøy for nybilselgere – om kunden ikke vil kjøpe den tradisjonelt, kan de selge kunden den samme bilen på abonnement gjennom imove.

Han legger til at imove har fått flere salgsmuligheter direkte fra Møller Bil, og at det vitner om at bilbransjen er i endring.  

- Det er en spennende utvikling når et selskap som imove, som tilbyr kundene et helt nytt eierforhold, og en aktør som Møller Bil, kan spille hverandre gode slik høstsalget nå viser. Det står som bevis på at bilbransjen i større og større grad anser imove som en komplementær-tjeneste, snarere enn en trussel, legger Aas til.

Thomas Meiner (Foto: NTB)

Møller takker for tilliten

Thomas Meiner, Direktør for ŠKODA Norge i Harald A. Møller AS synes det er veldig stas at deres bilmodeller viser seg så attraktive for bilabonnementskundene.

– Det er naturligvis både hyggelig og gøy at imove har valgt å satse på ŠKODA i sin bilabonnementstjeneste. Vi takker for tilliten og er veldig glade for å bli valgt som leverandør, sier Meiner.

Finn din bilFinn din bil

Flere nyheter

Hvordan
fungerer det