Hva bruker du egentlig bilen til?

Salgssjef Kim får ofte de samme spørsmålene på nytt og på nytt, men nå skal han hjelpe deg med spørsmålet du egentlig bør stille deg selv.

Hva bruker du egentlig bilen til?

Hvordan
fungerer det

Som vi alle vet består livet av flest hverdager, og nettopp derfor er også nøkkelen til et praktisk, økonomisk og komfortabelt bilhold å finne den bilen som møter de reelle hverdagsbehovene dine.  

Mange tenker at bilen skal dekke alle behov til enhver tid, også de som kanskje aldri vil dukke opp. For i realiteten er 99% av behovene til de aller fleste å kjøre til og fra jobb, hente i barnehagen, handle på butikken; all den småkjøringen.  

Likevel kjører du gjerne en stor, tung SUV som du egentlig ikke trenger, med masse batterikapasitet du ikke bruker. 

Jeg hadde et tilfelle nylig, som er et godt eksempel: en kunde sendte inn forespørsel på en bil med maks rekkevidde og alt av tilgjengelig ekstrautstyr; firehjulstrekk, hengerfeste – hele pakka. Jeg fortalte at det ville koste ham rundt 12 000,- i måneden, og kunne nesten føle hakesleppet gjennom PC-skjermen. 

Når jeg da spør ham hvorfor han trenger alt dette ekstrautstyret var det fordi han ved én anledning hadde måttet hjelpe svigerfar å flytte en båt.

Det er kanskje ikke den beste begrunnelsen for å kjøre rundt i en kjempedyr bil, med et hengerfeste du aldri vil bruke, at du hjalp svigerfaren din en gang? 

Han tenkte at til sitt forbruk måtte han ha alt dette, men da er det altså bare den ene sære prosenten som tipper hele lasset og gjør dette mye dyrere enn nødvendig.

Man kan kanskje humre litt for seg selv, men det er et klassisk scenario som henger igjen fra et gammeldags kjøpsmønster hvor bilkjøp var en lang prosess, med uendelige valg som måtte tas for å forsikre at bilen møtte alle dagens behov - så vel som alle morgendagens potensielle behov. 

Og skulle han kjøpt bilen for å eie den i 5 år, kunne jeg forstått tanken om å ha med alt dette utstyret; det er vanskelig å vite hva du trenger om 3 år. Her ser vi tydelig nedsiden av å gjøre en så stor investering som bil er: Du vet ikke hva du trenger i morgen, så hvorfor skal du betale for det i dag?  

Abonnerer du på en bil betaler du for behovene du har i dag, ikke for morgendagens. Og endrer behovene seg, kan du ganske enkelt bytte bil, slik at du kun betaler for det du trenger når du trenger det. 

Les mer om hvilken bil som passer inn i din livsstil.

Essensen er at folk veldig ofte kjøper ting de ikke trenger, og som bilselger selv vet jeg at ekstrautstyr gjerne selges på frykt og usikkerhet: "tenk om du trenger det en gang og så har du det ikke".

Dette er stikk i strid med imove sin ideologi: Vi vil være ærlige og transparente, og alltid spørre deg først; hva bruker du bilen til mest? Dermed finner vi den bilen som passer for deg - sånn egentlig. Og vet du hva: blir det feil, ja så bytter du bare i en annen. 

Skaff deg den bilen som dekker de 99 prosentene, og til den resterende ene prosenten; de gangene du skal kjøre storfamilien på hytta, eller flytte en båt på tvers av landet, ja så har du hyttebilen.

- Salgssjef i imove, Kim Daniel Sand. 

Finn din bilFinn din bil

Flere nyheter

Hvordan
fungerer det