Forskjellen mellom bilabonnement og bildeling

SPOILER: Bildeling passer til de som kun trenger bil av og til, mens bilabonnement er for de som vil ha bil i hverdagen - uten å kjøpe den.

Hvordan
fungerer det

Vi vil oppklare en vanlig misoppfatning vi møter når vi taler bilabonnementets glade budskap, nemlig hva det egentlig innebærer å ha tilgang på bil.

La oss først ta en titt på hva bildeling egentlig er

Nordmenns forhold til bil har endret seg enormt de siste årene. Kanskje spesielt i byene har stadig flere innsett at de ikke kan, eller trenger å eie sin egen bil for å komme seg fra A til B i hverdagen. For dem er det tilstrekkelig å ha tilgang på en bil når man trenger det.

Før måtte man gjerne leie seg en kostbar leiebil i sammenheng med flytting, en skitur i helgen, og andre kortsiktige (haste)behov, men med fremveksten av bildelingstjenester, har dette blitt langt mer fleksibelt, tilgjengelig og ikke minst billigere.

Les mer: Bilabonnement tilpasset din livsstil.

Ved å registrere deg i en app og betale med bankID kan du låse opp dedikerte biler – eid enten av selskapet bak app-en eller av privatpersoner – og kjøre i vei basert på time-, døgn-, eller kilometerpriser.

Og her ser vi allerede kontrastene til et bilabonnement

For mange tror fortsatt at et bilabonnement er det samme som bildelingstjenester av typen Nabobil, Hyre og Vy Bybil; at du til en fast månedspris har fri tilgang på biler som står parkert rundt i bybildet.

Da er det ikke rart at mange fortsatt sitter godt i reservasjonene sine mot abonnement; hvorfor betale en fast pris og likevel risikere å måtte gå langt for å finne en bil, eller at alle tilgjengelige biler er blitt snappet opp, så jeg likevel er billøs?

Vel, det er altså ikke sånn det funker.  

For et abonnement trenger ikke være kortsiktig, og du trenger ikke gå på byvandring for å finne en tilgjengelig bil: Etter gjennomført bestilling parkerer vi en bil rett utenfor inngangsdøra di – som blir din bil.

Du eier den ikke, for det er det vi eller en av våre partnere som gjør, men du disponerer den på samme måte som om lånet stod i ditt navn. På den måten har du samme frihet og fleksibilitet som ved å eie din egen bil, men uten den samme økonomiske forpliktelsen, og alt maset som unektelig følger med et bileierskap.

Les mer: Hvorfor vil du fortsatt eie bilen? 

Konklusjonen er:

Du kan "eie" bilen så lenge det er gøy med bil; når du kjører rundt og alt flyter, og så fort det dukker opp noe; en musefamilie flytter inn i veggene, bilen passer ikke lenger din voksende familie, eller det like brått som i fjor er på tide med dekkskift, da overtar vi.

For her er nemlig den store forskjellen: For den faste månedsprisen tar vi oss av alle de kjipe tingene, sånn at du kan ha akkurat den bilen du ønsker deg, helt til du vil bytte, eller ikke trenger den lenger.

Les mer om flere fordeler med å velge bilabonnement fra imove.

Finn din bilFinn din bil

Flere nyheter

Hvordan
fungerer det