Et miljøperspektiv på bilabonnement

Vi i imove er svært opptatt av det grønne fotavtrykket. Derfor er et av våre grunnleggende mål å redusere antall biler på veiene.

Hvordan
fungerer det

Det er ikke verre enn å ta seg en runde i nabolaget en ettermiddag etter at alle har gått hjem for dagen, og se alle bilene som står parkert langs veiene. Midt på dagen kan man også enkelt observere fulle parkeringshus med biler som bare står. Dette ser vi i imove på som en inspirasjon; det minner oss på at dette er det vi har jobbet med fra dag én: å se hvordan vi skal klare å gjøre dette mer effektivt.


Livet endrer seg hele tiden, og selv om du på ett tidspunkt har noen helt spesifikke behov for å møte hverdagen din, kan de kjapt endre seg. Det har nok mange av oss fått kjenne tett på kroppen den siste tiden.


Disse tingene inkluderer også bilen din. Selv om du i en periode av livet er avhengig av bil, kan det fort endre seg; kanskje du flyttet, og fikk jobb som lå innenfor gangavstand til huset ditt? Mange blir sittende igjen med bilen de kjøpte til det som skulle vise seg å være et midlertidig behov. Siden blir bilen fort stående står i ro majoriteten av tiden som et konstant pengesluk i forsikringskostnader, vedlikehold og selvfølgelig det evig fallende verditapet på en bil som blir stående ubrukt.

Å eie en bil som står i ro 96% av tiden er ikke den aller beste investeringen man kan gjøre.


Innenfor miljøperspektivet strekker vi oss også etter at bilene skal utnyttes bedre, og nettopp derfor gir vi abonnentene våre tilgang på akkurat den bilen de trenger når de trenger den. Dette innebærer også friheten til å kunne bytte bil når livet – og behovene – unngåelig endrer seg.

imove tilbyr dessuten også utelukkende miljøvennlige elbiler. Vi er opptatt av å kunne nå ut til et bredt spekter av behov hos abonnentene våre, så modellene vi har varierer fra små urbane bybiler til større mer familievennlige biler. De fleste velger imidlertid biler i kompaktstørrelsen, siden man likevel har tilgang på en større bil som en del av abonnementet.

BMW i3 er en av de mest populære elbilene hos imove. Den utfører de hverdagslige pliktene perfekt til tross for sin beskjedne størrelse.

Kanskje er du også blant de som er skeptiske til å bytte ut bensin- eller dieselbilen din? Da er det godt å vite at du gjennom et abonnement kan få prøve ut livet med el-bil, uten den lange forpliktelsen ved å kjøpe bil selv. Veldig mange har prøvd sin første el-bil gjennom imove, og vil ikke gå tilbake!

Det er også i stor grad for å senke terskelen for å klare en hverdag med elbil at abonnementet vårt også inkluderer tilgang på det vi kaller hyttebilen. Det er i grunnen bare en større bil som dekker de behovene du har kun en gang iblant: når du skal på skiferie, når du skal kjøre hageavfall eller kjøre hele fotballaget til datteren din på trening.

Svært mange har kjøpt en stor bil fordi man trenger det en gang i blant. Stadig flere oppdager at man fint kan leve med en liten bil til hverdags, så lenge man har tilgang på en større bil innimellom. Det får man gjennom et bilabonnement hos imove.

På den måten kan alle som eier to biler i dag, av den hensikt å dekke både de sjeldne behovene så vel som hverdagsbehovene, klare seg helt fint med ett bilabonnement fra imove. Slik bidrar vi til å ha færre stillestående biler langs veiene i nabolaget.

Sjekk om du kan få bilabonnement fra imove her!

Finn din bilFinn din bil

Flere nyheter

Hvordan
fungerer det