Europeisk gigant går inn i imove

Hedin Automotive går inn på eiersiden i imove og vil ta abonnementsbasert mobilitet ut i nye markeder

Hvordan
fungerer det

Pressemelding fra Hedin Automotive 05.02.2020:

For litt over ett år siden ble imove lansert i Norge. Det nytenkende mobilitetsselskapet lar kunder abonnere på  elbil uten bindingstid og gir dem tilgang til «hyttebil» når bybilen ikke  strekker til. Nå blir bilforhandlergruppen Hedin Automotive medeiere, for å  utvikle tjenesten, egne forretningsmodeller og bilbransjen.

Imove tilbyr bilabonnement for både forbruker- og næringsmarkedet.  Tjenesten ble lansert i Bergen, men ble raskt rullet ut til resten av Norge.  Nå ser medgründer og leder Hans Kristian Aas til Norden, og gleder seg over å  ha fått med en solid aktør som Hedin Automotive med på laget. 

- Som oppstartsselskap med store ambisjoner er vi utrolig glade  for å få Hedin inn på eiersiden. Hedin vil være en katalysator for videre  vekst og ekspansjon for oss, og kommer inn med verdifull kompetanse  på bil, bransjen, skalering og kundeinnsikt. Særlig mulighetene som ligger i  deres internasjonale tilstedeværelse, er utrolig spennende, sier Aas

Gründerne av imove, Hans  Kristian Aas (tv.) og Gunnar Birkenfeldt, har klokketro på at selskapet vil  lykkes gjennom fornøyde kunder og sømløse tjenester.

Det norske selskapet Hedin Automotive er eier av Nordens største  BMW-forhandler, Bavaria. Selskapet ekspanderte nylig til Sveits gjennom  oppkjøpet av to forhandlere i Zürich. Hedin Group er et av de største privateide bilkonsernene i Europa, og representerer i overkant av 30  bilmerker fra 123 forhandlere i fire land.

Nå går Hedin Automotive inn på eiersiden i imove, og investerer dermed i abonnementsbasert mobilitet. Hedin kan også få tilgang til en resultatbasert eierandel knyttet til oppskalering av imove i markedene Hedin opererer. imove har de siste ukene hentet inn totalt 20 millioner i vekstkapital.

- Hedin skal være overraskende annerledes og merkbart bedre. Det  innebærer at vi må posisjonere oss for fremtidige kundeønsker og -preferanser. Verden endrer seg fort, og det gjelder også tradisjonelt eierskap og bruk av bil. Vi opplever at dagens modell utfordres og at  etterspørselen av bærekraftige mobilitetsløsninger øker. Vi må sørge for å  sitte i førersetet slik at vi er relevante for kunden også i morgen, sier  Stig Sæveland, administrerende direktør i Hedin Automotive.

 

Om imove AS

imove (https://imove.no) leverer  fleksible tjenester som skal gi kundene riktig mobilitet til riktig tid. Det  Bergensbaserte oppstartsselskapet har siden høsten 2018 lansert tjenester for  bilabonnement, mikromobilitet og Software-as-a-Service (SaaS). I dag tilbys tjenestene i flere norske byer. Imove ble startet som et innovasjonsprosjekt  for å møte endringene i bilbransjen. 


imove tilbyr abonnementsløsning for både bil og elektriske sparkesykler

Om Hedin Automotive

Hedin Automotive er et heleid datterselskap av svenske  I.A. Hedin Bil AB. Bavaria, en av Nordens største forhandlere av BMW og  MINI, inngår i selskapet sammen med Hedin Performance Cars AB (Porsche i  Norge og Sverige) og GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av  reservedeler og tilbehør til BMW. Hedin Automotive omsatte i 2019 for over  seks milliarder NOK, og sysselsetter flere enn 700 ansatte.

Om Hedin Bil AB 

Hedin Bil AB er et svensk familiekonsern som ble etablert i 1985  av far Ingemar og sønn Anders Hedin. Konsernet driver flere enn 100  bilanlegg og forhandler 31 varemerker i Sverige, Norge og Belgia.  Med sine drygt 2 900 ansatte, er Hedin Bil en av de største  bilforhandlerne i Norden. Selskapet solgte 80 000 kjøretøy i 2019.

Hedin Bil AB inngår i Anders Hedin Invest-konsernet sammen med  Klintberg & Way-konsernet, Mabi Hyrbilar, Car to Go Sweden, Hedin IT  og Fastighetskoncernen Tuve Bygg AB. Anders Hedin Invest er også deleier  i Lasingoo Sverige AB. Konsernets totale omsetning forventes å nå 30  milliarder SEK i 2020, og vil sysselsette flere enn 4 000 medarbeidere.

Vi opplever at dagens modell utfordres og at etterspørselen av bærekraftige mobilitetsløsninger øker. Vi må sørge for å sitte i førersetet  slik at vi er relevante for kunden også i morgen, sier Stig Sæveland, adm.  dir. i Hedin Automotive
Finn din bilFinn din bil

Flere nyheter

Hvordan
fungerer det