DSD går inn på eiersiden i imove

Investeringsselskapet DSD har sikret seg 17% eierskap i imove.

PRESSEMELDING

Hvordan
fungerer det

Det familieeide investeringsselskapet DSD går inn på eiersiden i mobilitetsselskapet imove. Investeringen vil gi DSDen eierandel i imove på nær 17 prosent.


Oppstartsselskapet imove er et mobilitetsselskap der kunder kan abonnere på elbil helt uten bindingstid, bytte bil når de vil, og få hyttebil når de skal gjøre noe hvor elbilen ikke dekker behovet. Selskapet tilbyr også kundene elsparkesykler og andre innovative mobilitetsløsninger.


DSD konsernet har gjennom generasjoner hatt eierskap i flere ulike transportselskaper. I dag eier selskapet blant annet busselskapet Tide Buss og turismeselskapet Go Fjords. I 2019 solgte DSD rederiet Norled ut av porteføljen, og har i dag betydelige finansielle muskler til å investere i nye, fremtidsrettede og bærekraftige selskaper.

- Investeringen i imove styrker vår satsning innenfor bærekraftige mobilitetsløsninger. Med vårt eierskap i busselskapet Tide, vil dette være en spennende og naturlig utvidelse av vår portefølje innenfor miljøvennlige transportløsninger. imoves forretningsidé der flere mennesker gis tilgang til å forflytte seg på en rimelig, miljøvennlig og enkel måte mener vi har et betydelig vekstpotensial, sier konsernsjef Ingvald Løyning i DSD.

- Blant annet fordi vi vet at stadig flere mennesker ønsker å leve mer bærekraftig, og foretrekker å ha tilgang til tjenester gjennom å leie fremfor å eie, og der ligger imove langt fremme i å tilby en innovativ digital og samfunnsnyttig løsning, fortsetter Løyning.

- Vi i imove er svært glade for å få DSD inn på eiersiden. DSD kommer inn med omfattende erfaring innen transport og logistikk som vil skape verdi i imove. De har også bevist at de kan skalere selskaper nasjonalt og internasjonalt. DSD er en kapitalsterk eier som vi tror vil bidra til å bygge imove til en kommersiell suksess, sier Hans Kristian Aas, daglig leder i imove.

Han legger til at neste fase for selskapet nå er videre skalering og geografisk ekspansjon.

Imove, som ble startet som et innovasjonsprosjekt mellom NEW og Frydenbø, har en sterk miljøprofil gjennom økt elektrifisering, redusert behov for to biler, utslippsfrie elsparkesykler for korte strekninger, og bedre utnyttelse av biler gjennom økt deling. imoves tekniske plattform gjør at tjenestene også er mulig for andre å tilby med egen merkevare. Plattformen gjorde blant annet Toyota og Lexus i stand til å lansere deres første bilabonnement globalt.

Gründerne Hans Kristian Aas og Gunnar Birkenfeldt

- Selv om vi fortsatt kommer til å løpe videre med tempoet til et framoverlent oppstartsselskap, gir ekstra kapital oss arbeidsro til å ytterligere forenkle måten vi alle kommer oss rundt på i hverdagen, sier Gunnar Birkenfeldt, medgründer i imove.

Kort om imove:
imove (https://imove.no) leverer fleksible tjenester som skal gi kundene riktig mobilitet til riktig tid. Det Bergensbaserte oppstartsselskapet har siden høsten 2018 lansert tjenester for bilabonnement, mikromobilitet og Software-as-a-Service (SaaS). I dag tilbys tjenestene i flere norske byer. imove ble startet som et innovasjonsprosjekt mellom NEW (https://new.no) og Frydenbø (https://frydenbo.no), for å møte endringene i bilbransjen. Frydenbø er fortsatt imoves største investor.

Kort om DSD:
DSD ble etablert i 1855, og har lange tradisjoner innenfor samferdsel og transport til sjøs og til lands. I dag har DSD virksomhet innenfor investeringsvirksomhet, buss, turisme og shipping. DSD har som mål å investere og satse på virksomheter som er innovative, og der samfunnsnytte, miljøhensyn og bærekraft er viktige fundamenter. DSD er et familieeid konsern med hovedkontor i Stavanger.

For mer informasjon:  
Hans Kristian Aas, daglig leder og medgründer i imove på telefon: 920 56 108
Ingvald Løyning, konsernsjef i DSD, på telefon: 905 40 855

Finn din bilFinn din bil

Flere nyheter

Hvordan
fungerer det