Bilabonnement er bekymringsfritt bilhold

Vi vil fjerne alle stressmomenter tilknyttet bilen din. Les om den bekymringsfrie billist.

Hva er egentlig et bilabonnement?

Hvordan
fungerer det

- Vi vil fjerne alle stressmomenter tilknyttet bilen din. Helt fra starten av har målet vårt vært å radere ut alle smertepunktene og lage et produkt som det var umulig ikke å elske, sier Gunnar Birkenfeldt, en av gründerne i imove.

Se for deg dette: Du kan sitte i sofaen med noe godt i glasset, finne bilen du liker, bestille og signere kontrakt med bankID, og voilá så får du den nye bilen din levert på døra etter et par dager. Ingen turer til bilforretningen, ingen pruting på pris, og ingen verditap så fort bilen kjører ut på gata.

Det er vanskelig å forestille seg noe enklere!

Å bestille bilabonnement hos imove tar maksimalt to minutter og alt kan gjøres hjemmefra

 - Bare å sette seg ned og lese, og ikke minst forstå en leasingkontrakt kan være en kjempeutfordring; å få et klart svar på hva det egentlig vil koste til slutt, flirer Gunnar og fortsetter:

- Prosessen å skaffe seg bil er litt belastet,og derfor har enkelhet vært sentralt for oss: du skal vite hva du får,og akkurat hvor mye du skal betale.  

Et bilabonnement kan på mange måter sammenliknes med Spotify for musikk, eller Netflix for serier; du får en bil som du disponerer, uten å måtte kjøpe den. På denne måten får du mye av det samme som hvis du eier en bil, men du slipper unna de største økonomiske og praktiske belastningene.

En ny Volkswagen e-Up! Range med 260 kilometer rekkevidde koster kr 4500,- pr mnd hos imove

- Vi liker å se på det som en ny, enklere og mer fleksibel måte å ha bil på: Du har én bil som oppleves som din egen, det er den du kjører, vasker, hvor du har barnesetet, men som du samtidig kan si opp når som helst, eller bytte i en annen bil hvis behovet ditt endrer seg, sier Gunnar.

Mer fleksibelt enn leasing

Han forklarer at mange har innsett at det ikke gir mening å eie en gjenstand man ikke nødvendigvis bruker; å binde store summer i en bil som statistisk sett står i ro 96% av tiden. Derfor er friheten og fleksibiliteten et bilabonnement tilbyr, et nøkkelpoeng for imove.

- Med for eksempel leasing binder man seg ofte til tre-fire år, noe som kanskje ikke opplevdes som noen voldsom forpliktelsefor noen år siden, men som ikke passer for den livsstilen og det tempoet vi holder i dag, sier Gunnar og utdyper:

 

Gründerne Gunnar Birkenfeldt (t.v) og Hans Kristian Aas ønsker å snu opp ned på bilbransjen ved å tilby fleksibelt og enkelt bilabonnement

- Bare se på situasjonen vi står i nå: mange opplevde at livssituasjonen endret seg over natta, og dermed også behovet for bil. Noen ble permittert i flere uker og leverte inn bilen sin, mens andre plutselig hadde behov for en annen bil fordi de måtte kjøre mer.

Gunnar kan videre fortelle om kunder som tidligere er blitt vant til konstant å gå nervøse for hva som vil skje med bilen, fordi den markerer en betraktelig utgift i hverdagsøkonomien. For dem har det vært en lettelse å vite at det ikke vil skje noe uforutsett når de abonnerer hos imove.  

- Og hvis det skulle skje noe, så er det ikke deres problem; da fikser vi det, legger Gunnar til.  

Samme frihet som å eie bil, men uten bekymringene

imove strekker seg etter å være en tjeneste for folk flest; noe som gjør hverdagen enklere for de som trenger bil, men som ikke er så opptatt av å eie den. For mange er det tilstrekkelig å vite at man har tilgang på bil når man trenger den, og deretter ikke å tenke mer på saken. Hos imove trenger du ikke tenke på kilometer eller verditap, og ikke engang på hjulskift; to ganger i året kommer en hyggelig imove-ansatt og skifter dem for deg. Enten hjemme eller på arbeidsplassen, der det passer deg best.

- Du trenger ikke ha stått mange ganger ute i drittvær og prøvd å skru om på noen rustne hjulbolter før du er lei, flirer Gunnar som legger til at et annet poeng for imove er å fjerne behovet for å ha mer enn én bil.  

- I tillegg til hverdagsbilen har mange også en SUV eller stasjonsvogn som de bruker de få gangene de skal på fjellet eller lengre turer. I stedet kan du hos oss få tilgang på hyttebil; rett og slett en større bil med andre egenskaper enn den du har til vanlig, sier Gunnar.

To av hyttebilene hos imove er Tesla Model X. Som imove abonnent har du 10 dager hyttebil pr år inkludert i prisen.

imove har som mål å redusere antall biler på veiene, og til å utnytte dem bedre ved å gi abonnentene tilgang på bilen de trenger når de trenger den, og friheten til å kunne bytte når livet og behovene uunngåelig endres.  

De gir deg rett bil til rett tid.

--

Skrevet av Marte Ramstad 2.april 2020

Finn din bilFinn din bil

Flere nyheter

Hvordan
fungerer det